Toegang krijgen tot programma's

Als uw kind MOO Startportaal geopend heeft, ziet hij of zij een startpagina met daarop in ieder geval de tegel Programma's:

Er kunnen ook al tegels naar toepassingen op de startpagina staan. 

Als de tegel Programma's geopend wordt, staan daar enkele tabbladen:

In het tabblad Basispoort staan de educatieve oefenprogramma's. Het mooie is dat uw kind niet meer hoeft in te loggen in deze oefenprogramma's. Dat heeft MOO Startportaal al geregeld. Het geeft wel aan hoe belangrijk het is dat heel veilig wordt omgegaan met de inloggegevens van MOO Startportaal. 

In het tabblad Schoollinks staan andere toepassingen zoals allerlei websites, video's en toepassingen om werkstukken en presentaties te maken. Deze toepassingen zijn door de leerkracht voor de leerlingen klaargezet. Als uw kind toegang heeft tot Google Drive of Microsoft 365, hoeft hij of zij daar ook niet meer apart in te loggen. Voor andere programma's die in Schoollinks staan en waarvoor ingelogd moeten, moet dat nog handmatig gedaan worden. Uw kind heeft deze inloggegevens van de leerkracht gekregen. 

Bij elk programma staat een plusje. Hiermee kan het programma op de startpagina gezet worden, zodat het programma nog sneller geopend kan worden.    

Alle leerlingen kunnen ook zelf links naar websites toevoegen via Nieuwe link.

Kortom: MOO Startportaal is een heel gebruiksvriendelijke omgeving voor uw kind om toegang te hebben tot allerlei toepassingen die op internet te vinden zijn.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.