Startpagina bewerken

je kunt de startpagina van MOO Startportaal aanpassen aan jouw wensen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dat doet.

Als je de video hebt bekeken, maar je wilt alles nog rustig nalezen, kun je onderstaande stappen volgen:

• Klik op de knop met de drie streepjes linksboven in het scherm:

• Vink de optie Startpagina bewerken aan:

Je ziet dat aan de tegels nu extra knoppen zitten.

De vaste tegels hebben twee knoppen. Deze kun je niet verwijderen:

De andere tegels hebben drie knoppen:

• Met het pijltje kun je de tegel vergroten en verkleinen (als er voldoende ruimte is om te vergroten).
  • Met  het tandwieltje kun je de tegel naar een andere pagina verplaatsen:

Als je de video hebt bekeken, maar je wilt alles nog rustig nalezen, kun je onderstaande stappen volgen:

je kunt een tegel alleen verplaatsen naar een andere pagina als er op die pagina voldoende ruimte is. het blok met het paginanummer is dan wit.

• Als je op een tegel klikt en deze vasthoudt, kun je hem verplaatsen.
  • Met het kruisje kun je tegels verwijderen uit de startpagina. Ze blijven dan wel in de Programmabibliotheek staan!

Leerlingen kunnen hun startpagina ook bewerken. Maar als je als leerkracht de tegel hebt vastgezet in het leerlingenbeheer, kunnen ze de tegel niet verwijderen. Zie dit helpartikel om te ontdekken hoe je tegels voor leerlingen kunt vastzetten op de startpagina.