De inlogassistent inschakelen

Bereikbaar voor iedereen op ieder device ongeacht het netwerk: ook dat is MOO Startportaal. De inlogassistent maakt inloggen eenvoudiger. Voor de instellingen is het wel van belang dat je weet welk netwerk de school gebruikt: deklas.nu of een ander netwerk. Laten we kijken naar hoe je de inlogassistent instelt.

Een ander netwerk

Voer onderstaande stappen uit met een apparaat waarvoor de Inlogassistent ingesteld moet worden. Dit apparaat maakt namelijk gebruik van het wifi-netwerk waarvoor de Inlogassistent ingesteld moet worden.

1. Ga naar MOO Beheer.
  2. Open het tabblad Instellingen en informatie.
  3. In het menu links klik je op Inlogassistent.
  4. Klik op Vul IP-adres in en klik op het + teken. MOO registreert nu het IP-adres van de wifi-verbinding waarmee het apparaat is verbonden. De andere appraten zijn standaard met hetzelfde wifinetwerk verbonden. Je hoeft deze instelling dus maar eenmaal te maken.
    Als de school ook een andere locatie heeft die niet gebruik maakt van hetzelfde wifi-netwerk, voer je deze handelingen ook daar uit.
  5. Klik op Opslaan.

Deklas.nu netwerk En Intune

1. Ga naar MOO Beheer.
  2. Open het tabblad Instellingen en informatie.
  3. In het menu links klik je op Inlogassistent.
  4. Hetzelfde scherm verschijnt, maar er staat boven het Extern IP-adres een extra optie: Lokaal netwerk detecteren. Zet het schuifje aan. MOO Startportaal registreert nu het IP-adres van het netwerk van de school.
  5. Klik op Opslaan.