Office 365-integratie

MOO heeft de mogelijkheid tot een Single Sign On (SSO) koppeling met Office365. Deze optie is alleen beschikbaar voor scholen die hier een specifiek contract voor hebben afgesloten. Voor informatie hierover kun je contact op nemen met de accountmanager van Heutink ICT.

Hoe het werkt

Door deze SSO koppeling wordt er voor een nieuw account in MOO automatisch een nieuw account in de Office omgeving aangemaakt met alle licenties en een e-mailadres.
De inlog voor Office gaat via MOO. Je kan inloggen met je MOO gebruikersnaam en wachtwoord. Je hebt dus geen apart wachtwoord nodig voor Office.
Bovendien krijg je binnen MOO de mogelijkheid om rechtstreeks de Office365 applicaties te benaderen en toe te wijzen, zoals Paint, PowerPoint, Word, etc.

Een gebruiker aanmaken

• Een gebruiker wordt op de reguliere manier aangemaakt in MOO, hier verandert niks in.
  • Er wordt automatisch een Office365 account aangemaakt, waarvan het e-mailadres gelijk is aan de gebruikersnaam in MOO. Controleer van tevoren of het gewenste e-mailadres niet al bestaan in de Office omgeving. Is dit het geval, neem dan eerst contact op met de servicedesk.

Gebruikersnaam wijzigen

1. Controleer of het e-mailadres niet al bestaat in de Office omgeving.
  2. Is dit het geval, neem dan contact op met de servicedesk.
  3. Is dit niet het geval, wijzig dan de gebruikersnaam in MOO Beheer. De wijziging wordt automatisch gesynchroniseerd met de Office omgeving.

Beheer

Een groot deel van de beheeractiviteiten die je als ICT-Coƶrdinator zelf kan uitvoeren doe je met een SSO niet meer in de Office 365 beheeromgeving, maar in MOO Beheer.
De volgende handelingen dienen allemaal in MOO uitgevoerd te worden:

1. Nieuwe gebruiker aanmaken.
  2. Nieuw e-mailadres aanmaken.
  3. E-mailadres wijzigen en gebruikers verwijderen.

Twijfel je of je een handeling zelf uit kan voeren, of hoe je dat moet doen, neem dan altijd eerst contact op met de servicedesk.