Je MOO-omgeving beheren

Als ICT-Coördinator heb je meer rechten in MOO Startportaal dan een leerkracht. Zo kun je programma's toewijzen aan leerkrachten, personeelsgroepen aanmaken en allerlei wijzingen doen in Basispoort. De ICT-Coördinator wordt gekozen, maar wat gebeurt er daarna?

MOO Startportaal importeert gegevens vanuit Basispoort en voor de ICT-rechten is dit niet anders.

1. Nadat er een ICT-Coördinator is gekozen, dient er ingelogd te worden in Basispoort met het beheerdersaccount.
  2. Klik op Ondersteunend personeel.
  3. Klik op Coördinatoren en vervolgens op Coördinator toevoegen.
  4. Kies voor Leerkracht ICT-coördinatorrol geven en selecteer de gewenste leerkracht.
  5. Deze instelling wordt in MOO Startportaal overgenomen: de rol ICT-coördinator is geactiveerd. Indien dit niet zo is, dienen de rechten gecontroleerd te worden in Basispoort.
  6. Let op: Het schuifje kan ook in MOO zelf naar rechts worden geschoven. Dit heeft geen permanent effect. Als de gebruiker in Basispoort geen ICT-coördinatorrol heeft, wordt deze instelling de volgende dag gedeactiveerd.

Wat kun je als ICT-Coördinator?

Als ICT-Coördinator heb je een aantal rechten. We kijken nu specifiek naar de rechten die je hebt binnen MOO Startportaal. Je hebt rechten om de volgende acties uit te voeren:

1. Wachtwoorden resetten van leerkrachten/leerlingen.
  2. Personeelsgroepen aanmaken.
  3. Programma's toewijzen aan leerlingen/leerkrachten en deze vastzetten op de startpagina.
  4. De inlogassistent inschakelen.