Wijzigen van school

De zomervakantie is voorbij. Tijd voor een nieuwe start, op een andere school. Met frisse moed open je je laptop en zet je hem aan, maar wacht eens...Hoe zit het eigenlijk met je MOO account nu je op een andere school werkt? Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van of je blijft werken binnen dezelfde stichting of binnen een andere stichting.

Deze instellingen kunnen alleen gemaakt worden als je beschikt over Bovenschool beheer .

Werken binnen dezelfde stichting

Gebruikers samenvoegen

1. Voer de gebruiker in het LAS in bij school B. De gebruiker is nu aanwezig op school A en school B. Dit geldt voor MOO Startportaal, maar ook voor Office365 indien de school over een SSO beschikt.
  2. Voeg de gebruikers samen in Bovenschoolsbeheer volgens dit artikel: Gebruiker samenvoegen
  3. Verwijder de gebruiker permanent als deze nog bij verwijderde gebruikers staat.

Primaire school wijzigen

1. Ga naar Bovenschoolsbeheer.
  2. Ga naar Alle personeel en vink de gewenste gebruiker aan.
  3. Voeg de school toe en klik bij Primaire school de gewenste school aan.
  4. Sla de wijzigingen op.

Let op: Het account zal de domeinnaam aannemen van de juiste school in Office. Heeft de school een Google koppeling? Neem dan contact op met de Servicedesk.

Werken binnen een andere stichting

• Op de oude school dient de gebruiker niet meer gekoppeld te zijn aan een groep binnen het LAS. Je account wordt dan verwijderd binnen MOO. Zie hiervoor het artikel waar onderaan de pagina naar verwezen wordt.
  • Op de nieuwe school zal een handmatig in het LAS  een nieuw account worden aangemaakt.