Programma's verwijderen bij leerlingen

Soms staat je startpagina, of die van je leerlingen vol met allerlei programma's die je niet nodig hebt. Hoe makkelijk is het om deze eraf te halen? We laten het je hier zien.

Allereerst moet gezegd worden dat de programma's niet worden verwijderd, maar dat de toewijzing van de programma's wordt verwijderd.
Daarnaast geldt dat alleen de ICT-coƶrdinator de toewijzingen van de programma's voor de leerkrachten kan verwijderen.
Tenslotte geldt voor programma's vanuit Basispoort dat deze vanuit het LAS verwijderd dienen te worden.

1. Ga naar Leerlingenbeheer.
  2. ga naar het tabblad Schoollinks:

3. Kies de groep waarvoor je de toewijzing van een programma wilt verwijderen
  4. Vink het gewenste programma aan.
  5. Klik op Toewijzing verwijderen en bevestig de verwijdering.