Werken met Projectgroepen

Een projectgroep is een subgroep van leerlingen en leerkrachten voor wie je specifieke [programma's beschikbaar kunt stellen. In tegenstelling tot een standaardgroep, die overgenomen wordt uit het LAS, kunnen de leraar en de ICT-coƶrdinator een projectgroep aanmaken en er gebruikers aan toevoegen. In een projectgroep kunnen zowel leerlingen als personeelsleden zitten.

In dit artikel behandelen we:

• Projectgroep aanmaken
  • Gebruikers toevoegen aan een projectgroep
  • Gebruikers verwijderen uit een projectgroep
  • Projectgroep verwijderen
  • Programma's toewijzen aan een projectgroep

Projectgroep aanmaken

De leraar kan alleen een projectgroep aanmaken voor leerlingen uit de eigen groep(en).

1. Om een projectgroep aan te kunnen maken, ga je eerst naar MOO Beheer of naar Leerlingenbeheer.
  2. Selecteer linksboven projectgroep.
  3. Druk op het + teken vlak daar onder.
  4. Maak een projectgroep aan met de gewenste naam.

Gebruikers toevoegen aan een projectgroep

1. Klik in de balk bovenin op Gebruikers.
  2. Kies links Mijn leerlingen (in Leerlingenbeheer) of Alle leerlingen (in MOO Beheer)
  3. Vink de gewenste gebruikers aan op hun tegel en klik op Toewijzen.
  4. Selecteer een projectgroep naar keuze en klik op Selectie toewijzen.

Gebruikers verwijderen uit een projectgroep

1. Ga naar Leerlingenbeheer of MOO Beheer
  2. Open het tabblad Gebruikers
  3. In MOO Beheer: Selecteer linksboven: projectgroep en kies de groep waaruit je gebruikers wilt verwijderen
  4. In Leerlingenbeheer: Selecteer de projectgroep
  5. Selecteer de gebruiker(s) die je wit verwijderen en klik rechtsboven op Uit groep verwijderen
  6.  Bevestig je keuze

Projectgroep verwijderen

1. Ga naar Leerlingenbeheer of MOO Beheer
  2. Selecteer de projectgroep die je wilt verwijderen
  3. Klik op het blauwe tandwieltje boven in het venster
  4. Kies Verwijderen en bevestig je keuze

Programma's toewijzen aan een projectgroep

1. Ga naar MOO Beheer.
  2. Zorg dat de groep linksboven op Projectgroep staat.
  3. Klik in het midden op Programma's.
  4. Vink het gewenste programma aan.
  5. Klik rechtsboven op de blauwe knop Toewijzen.
  6. Om een programma aan een gehele projectgroep toe te wijzen, klik je op het rechterblokje bij de gewenste groep.
  7. Om een programma aan individuele gebruikers toe te wijzen in een projectgroep, klik je op het linkerblokje, het +-teken. De gebruikers in de groep worden zichtbaar. Je kunt meerdere groepen en gebruikers gelijktijdig selecteren.
  8. Klik op Selectie toewijzen. De programma's zijn nu toegewezen aan de gewenste groep(en) en/of gebruikers.