Plaatjeswachtwoord

Een individueel wachtwoord voor iedere leerling in MOO Startportaal; ontzettend handig, maar wat als de leerlingen nog niet kunnen lezen? Het plaatjeswachtwoord biedt uitkomst. elke leerling krijgt een unieke serie plaatjes.

Het plaatjeswachtwoord inschakelen

De leraar kan voor zijn/haar eigen groep een plaatjeswachtwoord inschakelen in het Leerlingenbeheer.

• Klik op Leerlingenbeheer
  • klik op de groep waarvoor je een plaatjeswachtwoord wilt instellen.
  • Bovenin zie je het volgende:

• Klik op het tandwiel.
  • Het volgende venster wordt geopend:

• Je kunt hier het plaatjeswachtwoord voor de groep instellen. Klik op het schuifje, zodat deze optie wordt ingeschakeld.
  • Sla de instelling op.
  • Klik opnieuw op het tandwiel. Je keert terug in het venster Groep bewerken.
  • Je kunt nu via het printersymbool een overzicht afdrukken van de plaatjes.

Tip: Om te kunnen zien welk plaatjeswachtwoord de leerling heeft gekregen, klik je op het tandwieltje op de tegel van de leerling. De reeks dient in deze volgorde ingevuld te worden.