Groepsmappen archiveren

Vanaf het schooljaar 2020/2021 worden alle leerlinggroepen en projectgroepen die uit het LAS afkomstig zijn, in MOO Startportaal gearchiveerd als de jaarovergang heeft plaatsgevonden. Ook worden deze groepen na het archiveren voorzien van een schooljaar in de naam. De gegevens van groepen blijven per jaar bewaard en de mappen blijven eenvoudig bereikbaar, zodat je inhoud van deze mappen niet kwijt bent na de jaarovergang. 

Gevolgen voor leerlingen

Leerlingen zien de groepsmap van het actuele schooljaar (de Gedeelde Drive of Team). Tijdens de jaarovergang worden zij uit de groepen gehaald en toegevoegd aan de nieuwe groep van aankomend schooljaar. De mappen van het voorgaande schooljaar worden gearchiveerd. Leerlingen hebben na een jaarovergang dus geen toegang tot gearchiveerde mappen.

Gevolgen voor leerkrachten

Doordat groep van het voorgaande schooljaar wordt gearchiveerd, is de groep niet meer zichtbaar in MOO Beheer of Leerlingbeheer. Door het archiveren blijft de leerkracht in de Google Workspace echter lid van de oude Gedeelde Drive en in de Office365 omgeving lid van het Team. Deze gedeelde map wordt vanaf nu getoond met een toevoeging van de jaargang in de naam. Zo is de oude en de nieuwe groepsmap van elkaar te onderscheiden. 

Gedeelde Drives en Teams voor projectgroepen personeel

Worden personeelsrollen ook geprovisioned naar Microsoft of Google? Dan blijven deze ongewijzigd. Er wordt geen schooljaar toegevoegd aan project- of personeelsgroepen die niet in het LAS aanwezig zijn. Alleen projectgroepen afkomstig uit een methodekoppeling die middels Basispoort gesynchroniseerd worden, zullen een toevoeging  (JJ-JJ) van het schooljaar krijgen.

Geen provisioning of geen Basispoort?

Heeft jouw organisatie geen provisioning ingeschakeld? Gebruikt jouw organisatie geen koppeling tussen Basispoort en MOO Startportaal? Dan worden de mappen en schooljaren niet gearchiveerd. Neem contact op met de servicedesk om provisioning in te laten schakelen.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.