Bestanden aanmaken in Google Drive

ia MOO kun je makkelijk je Google Drive bereiken en hiermee werken. Maar hoe ga je nu eigenlijk aan de slag? In dit artikel wordt beschreven hoe je een bestand aanmaakt in Google Drive en hoe/waar je deze opslaat.

1. Ga naar de MOO BestandenHub.
  2. Als je een bestand wilt maken in je persoonlijke drive klik je onder persoonlijke opslaglocaties op Google Drive.
    Als je een bestand wilt maken in een map die ook toegankelijk is voor de leerlingen van je groep of je wilt een bestand delen met je collega's, klik je onder Gezamenlijke opslaglocaties op een groep. De gedeelde map wordt geopend.
  3. Ga naar de map waarin je het bestand wilt maken.
  4. Klik linksboven op Nieuw en kies de gewenste optie.
  5. Je kunt nu aan de slag met het bestand. Het bestand wordt automatisch opgeslagen in de Drive die je hebt geopend vanuit de MOO BestandenHub.

Wil je dat het document ook bereikbaar is voor anderen? Klik dan rechtsboven op Delen en typ de gewenste persoon of groep in. Typ eventueel een bericht en klik op Verzenden.