Leerkracht toewijzen aan een groep

In het artikel onderaan de pagina kun je lezen hoe een gebruiker aangemaakt wordt of verwijderd, maar hoe wordt de leerkracht aan de klas gekoppeld?

In feite loopt dit allemaal via het LAS. De leerkracht wordt hier ingevoerd. Er wordt o.a. naar het leerjaar gevraagd. Deze gegevens worden gesynchroniseerd met Basispoort, dat de koppeling en de software toekent. Een nacht later verschijnt de leerkracht in MOO, gekoppeld aan de juiste groep. Verplaatst de leerkracht naar een andere groep? Dan dient dit aangepast te worden in het LAS.

Indien de leerkracht geen Basispoortkoppeling nodig heeft, kan de leerkracht rechtstreeks worden aangemaakt als gebruiker. Vervolgens wordt deze toegewezen aan een klas:

1. Ga naar MOO Beheer.
  2. Zorg dat de kolom linksboven op groep staat en het tabblad Gebruikers is gekozen.
  3. Ga links naar Alle personeel.
  4. Vink de gewenste leerkracht aan op diens tegel. De knop Toewijzen verschijnt rechtsboven. Klik hierop.
  5. Klik de gewenste groep aan en klik op Selectie toewijzen.