Gebruiker samenvoegen

Een leraar die binnen een stichting op verschillende scholen werkt, heeft vaak ook meerdere MOO accounts. Wij begrijpen dat het overzichtelijker is om met één MOO account te werken, daarom is de optie om gebruikers samen te kunnen voegen in het leven geroepen.

Deze optie kan enkel worden uitgevoerd door de bovenschoolse ICT-coördinator.

Let op:

De volgende gegevens worden overgezet:

• Groepsrechten
  • Basispoortkoppeling
  • De rol binnen de school

De volgende gegevens worden niet overgezet:

• Data in Office365/Google gekoppeld aan secundaire accounts
  • deklas.nu gegevens en schijven

Zorg er dus voor dat belangrijke data veilig is gesteld voordat gebruikers worden samengevoegd.

Ga naar Bovenschoolsbeheer in het menu linksboven in MOO.

1. In het scherm dat geopend wordt, kun je accounts samenvoegen tot één account voor alle scholen. Selecteer de school.
  2. Selecteer het account waarmee het meest wordt gewerkt. Dit wordt het te handhaven account en tevens het account waarmee vanaf nu zal worden ingelogd.
  3. Selecteer bij het samen te voegen account het juiste account. In de meeste gevallen zal deze automatisch verschijnen.
  4. Herhaal deze stap indien het meerdere accounts betreft.
  5. Klik op Uitvoeren en vervolgens op Ja om de stap te bevestigen.

De gebruiker kan nu in haar MOO Startportaal van school wisselen door rechtsboven op haar naam te klikken en via Andere school kiezen de juiste school te kiezen.